Privacy- en cookiebeleid

Privacy- en cookieverklaring | www.vandyckshop.nl

Indien u gebruikmaakt van onze website, worden er in bepaalde gevallen persoonsgegevens van u verzameld. Voor deze verwerking en het zorgvuldig omgaan met deze gegevens is onze onderneming Vandyck Stores B.V. de verantwoordelijke partij.

In deze privacy- en cookieverklaring informeren wij u over de wijze waarop uw persoonsgegevens worden verzameld en voor welke doeleinden dit wordt gedaan. Wij dragen er zorg voor dat uw persoonsgegevens zorgvuldig worden verwerkt en beveiligd, in overeenstemming met de eisen die de privacywetgeving hieraan stelt. Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst gewijzigd op 14 maart 2021 

Het aanmaken van een account

Op onze website kunt u een account aanmaken. Vanuit uw account kunt u uw ordergeschiedenis bekijken, verzend- en factuuradressen beheren en uw accountdetails bewerken. Ook heeft u de mogelijkheid om de door u geschreven productreviews in te zien, een verlanglijst aan te maken of een retouraanvraag in te dienen. Mocht u een abonnement op de nieuwbrief wensen, dan kunt u zich hiervoor binnen uw account aanmelden. Voor deze doeleinden worden de volgende gegevens verwerkt:

  • Uw inloggegevens;
  • Uw contact- en adresgegevens;
  • Uw bestelstatus en -historie;
  • Uw nieuwsbriefvoorkeuren;
  • Eventuele andere gegevens die u heeft opgegeven binnen uw accountomgeving. 

Deze gegevens verwerken wij om de overeenkomst met u uit te kunnen voeren en worden bewaard totdat u uw account verwijdert 

Het plaatsen van een bestelling

Bij het plaatsen van een bestelling verschaft u ons bepaalde persoonsgegevens. Deze gegevens hebben wij nodig om de bestelling en levering van uw product mogelijk te maken. Het gaat hierbij om de volgende gegevens:

  • Uw contact- en adresgegevens;
  • Factuur- en betaalgegevens;
  • eventuele andere gegevens die u heeft opgegeven bij het plaatsen van een bestelling. 

Deze gegevens hebben wij nodig om de overeenkomst met u te kunnen uitvoeren. De gegevens worden bewaard gedurende twee jaar nadat u de bestelling heeft geplaatst. Sommige klant- en ordergegevens bewaren wij echter langer in verband met de wettelijke (fiscale) bewaarplicht. 

Contact opnemen

Via het contactformulier op onze website kunt u direct contact met ons opnemen.  Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om via e-mail of telefoon contact met ons op te nemen. Om uw vraag of verzoek af te kunnen handelen verwerken wij de gegevens die u ons daarbij heeft verstrekt, zoals:

  • Uw naam;
  • Uw contactgegevens;
  • De inhoud van uw bericht. 

De gegevens die u via deze weg aan ons verstrekt bewaren wij totdat wij uw vraag of verzoek volledig hebben afgehandeld en tot maximaal twee jaar daarna; voor het geval u nog aanvullende vragen heeft. 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

U kunt zich om twee verschillende manieren aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief. Als u een account heeft aangemaakt, kunt u binnen uw account omgeving aangeven de nieuwsbrief te ontvangen. Ook kunt u zich via dezelfde weg weer afmelden voor de nieuwsbrief. Daarnaast kunt u zich ook direct via onze website inschrijven voor de nieuwsbrief. 

De digitale nieuwsbrief verzenden wij u uitsluitend nadat u daarvoor toestemming heeft gegeven. Voor het verzenden van de nieuwsbrief verwerken wij van u de volgende gegevens:

  • Uw naam;
  • Uw e-mailadres. 

Deze gegevens bewaren wij tot aan het moment dat u zich voor de nieuwsbrief afmeldt. Afmelden voor de nieuwsbrief kan via uw account of eenvoudigweg via de afmeldlink die opgenomen is onderaan elke nieuwsbrief.

Cookies

Op onze website worden cookies of vergelijkbare technologieën gebruikt, waarbij informatie op het apparaat wordt opgeslagen en/of uitgelezen (voor het leesgemak worden alle dergelijke technieken hier verder ‘cookies’ genoemd). 

Cookies zijn kleine informatiebestanden die bij het bezoeken van een website automatisch kunnen worden opgeslagen op of uitgelezen van het apparaat (waaronder een pc, tablet of smartphone) van de websitebezoeker. Dat gebeurt via de webbrowser op het apparaat. Met deze cookies kunnen uw persoonsgegevens worden verwerkt, zoals uw IP-adres, een uniek cookie-ID, uw klik- en bezoekgedrag of andere technische informatie over het apparaat waarmee onze website wordt bezocht. De cookies kunnen worden ingedeeld in onderstaande categorieën. 

Technische of functionele cookies

Sommige cookies zorgen ervoor dat bepaalde onderdelen van de website goed werken en dat uw gebruikersvoorkeuren bekend blijven. Zo kunnen er bijvoorbeeld cookies worden gebruikt om lettertypes goed te renderen, of om uw gebruikssessie te kunnen onthouden op de webserver zodat u de website kunt bekijken of om de inhoud van het winkelmandje te onthouden. Voor deze cookies hoeft u niet vooraf toestemming te geven. 

Analytische cookies

Wij gebruiken analytische cookies om inzichten te verkrijgen in het gebruik van onze website, en om deze aan de hand van deze inzichten te verbeteren en hiermee het gebruiksgemak te verhogen. Voor dit doeleinde gebruiken wij de cookies die omschreven zijn in onderstaande tabel. 

Tool

Doeleinde

Naam

Vervalt na

Google Analytics

 

Deze cookies gebruiken wij zodat Google ons inzicht kan geven in hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de website aan ons te kunnen verstrekken en om ons informatie over de effectiviteit van onze campagnes te kunnen bieden. De informatie die we daarbij verkrijgen wordt met inbegrip van het adres van uw apparaat (gepseudonimiseerd IP-adres), overgebracht naar de servers van Google.

Meer informatie over de gegevensverwerking kunt u vinden in de Privacy Policy van Google.

_ga

_gac_UA-{number}

_gid

_gat

 

Deze cookies zijn afkomstig van ons eigen domein.

2 jaar

3 maanden

1 dag

1 minuut

 

Social media cookies

Om eenvoudige integratie met verschillende sociale media websites mogelijk te maken (onder meer Facebook, Pinterest en Instagram), hebben wij op diverse plekken op onze website knoppen toegevoegd. Zodra u deze knop gebruikt om bijvoorbeeld de pagina te liken of te delen binnen uw social media account, kunnen de aanbieders van deze social media kanalen cookies plaatsen op uw apparaat. Omdat wij geen invloed hebben hierop verwijzen wij u graag naar de privacy policies van deze aanbieders. Indien u dit niet wenst, kunt u ervoor kiezen om cookies die afkomstig zijn van derde partijen te blokkeren via uw instellingen.

 

Tool

Doeleinde

Afkomstig van

Meer informatie

Facebook

 

Integratie social media knoppen

Facebook

Zie de privacy policy van Facebook voor meer informatie.

Instagram

Integratie social media knoppen

Instagram

Zie de privacy policy van Instagram voor meer informatie.

Pinterest

Integratie social media knoppen

Pinterest

Zie de privacy policy van Pinterest voor meer informatie.

Google Maps

Op bepaalde pagina’s binnen onze website hebben wij de kaarten van Google Maps geïntegreerd. Indien u een dergelijke pagina bezoekt, heeft Google de mogelijkheid om cookies op uw apparaat te plaatsen. Deze cookies plaatst Google om inzicht te verkrijgen in uw online activiteit.

Google

Zie de privacy policy van Google voor meer informatie.

 

Let op: de privacy policy van derde partijen kan regelmatig wijzigen. 

In- en uitschakelen van cookies

In uw browser kunt instellen dat het opslaan van cookies alleen wordt geaccepteerd, wanneer u ermee instemt. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om cookies die door derde partijen worden geplaatst, altijd te blokkeren. Raadpleeg voor meer informatie hierover de handleiding van uw webbrowser. Let op: het kan zijn dat sommige onderdelen van onze website niet optimaal functioneren als cookies zijn uitgeschakeld. 

Verwijderen van cookies

De meeste cookies hebben een houdbaarheidsdatum. Dat betekent dat ze na een bepaalde periode automatisch verlopen en geen gegevens van uw site-bezoek meer registreren. U kunt er ook voor kiezen de cookies handmatig te verwijderen voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Voor meer informatie hierover, kunt u de handleiding van uw browser raadplegen.

Vertrouwelijkheid en verstrekken van gegevens aan derde partijen

Alle gegevens die wij van u verwerken, zullen vertrouwelijk worden behandeld. Zo zullen wij deze niet doorgeven, verhuren of verkopen aan derde partijen voor eigen marketingdoeleinden. Wel zijn er derde partijen betrokken bij het, in opdracht van ons, verwerken van uw persoonsgegevens (‘verwerkers’). Deze partijen verwerken de persoonsgegevens niet voor eigen doeleinden. Hierbij kan gedacht worden aan:

  • Onze ICT-dienstverleners zoals onze hostingprovider en CRM-leverancier;
  • Partijen die voor of namens ons diensten verlenen, onder meer op het gebied van reclame, het verzenden van nieuwsbrieven en klantenservice;
  • Door ons ingeschakelde online marketing bureaus. 

Beveiliging

Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van, en ongeautoriseerde toegang tot, uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot uw gegevens, dat de toegang tot uw persoonsgegevens afgeschermd is. Om een veilige verbinding te garanderen is onze website beveiligd middels een TLS-certificaat. 

Websites van derden

Deze privacy- en cookieverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u dan ook aan om de privacy policy van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken. 

Rechten van betrokkenen

Als u vragen heeft of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u verwerken, kunt u altijd contact met ons opnemen. Daarnaast heeft u te allen tijde het recht om:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen;
  • inzage te krijgen in de persoonsgegevens die wij van u verwerken;
  • fouten te laten corrigeren of verouderde persoonsgegevens te laten verwijderen;
  • uw toestemming in te trekken;
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik van uw persoonsgegevens;
  • overdraagbaarheid van gegevens. 

Graag verzoeken wij u altijd duidelijk aan te geven wie u bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen. Om misbruik te voorkomen kunnen wij u daarbij vragen om uzelf adequaat te identificeren. 

Autoriteit Persoonsgegevens 

Natuurlijk helpen wij u ook graag verder als u klachten heeft over de wijze waarop wij uw persoonsgegevens verwerken. Hiervoor kunt u altijd contact met ons opnemen. Daarnaast heeft u ook het recht om hierover contact op te nemen met de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Wijzigingen

Deze privacy- en cookieverklaring kan van tijd tot tijd worden aangepast. Wij willen u dan ook graag adviseren om deze pagina zo nu en dan te bekijken, zodat u van eventuele wijzigingen op de hoogte kunt geraken. 

Contact

Mocht u verder, na het lezen van deze privacy- en cookieverklaring, nog vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens. 

Vandyck Stores B.V.

Databankweg 10

3821 AL Amersfoort

Telefoonnummer:       033 4560090

E-mailadres                info@vandyckshop.com

KvK-nummer:             65533305

Btw-nummer:             NL 800807297 B01

Terugkeren naar winkel

Verzendkosten worden berekend bij het afrekenen

Totaal (BTW incl.)